дом Общество С „Лъвски скок“, прожекции на филм, почетен караул и историческа игра доброплодци...

С „Лъвски скок“, прожекции на филм, почетен караул и историческа игра доброплодци ще отбележат 154-годишнината от гибелта на Левски

0
ДЯЛ

Състезанието „Лъвски скок“ между учениците от 5 клас е акцентът в отбелязването на 145-ата годишнина от гибелта на Апостола в СУ „Сава Доброплодни“. То ще се състои на 16 февруари от 12.30 часа в големия физкултурен салон.
Традиционно наситеният с прояви период започва на 15 февруари с откриването на изложба от ученически творби, озаглавена „Делото на Апостола“.
На 16 февруари от 11 часа за най-малките – учениците от 1 до 4 клас са организирани прожекции на филма „За живота и делото на Апостола“, а от 15.00 часа шестокласниците ще търсят из сградата на училището отговори на исторически загадки в състезанието игра „Следваме те, Апостоле“.
На 19 февруари от 7.30 до 16.30 часа най-заслужилите сред доброплодците ще станат част от почетен караул пред знамето – реплика на байрака на Шуменския революционен комитет в училищното фоайе, а в 11.00 часа учениците от VIIIб клас ще поднесат цветя пред паметника на Васил Левски.
„Заветът на Левски“ е темата на интервюто, което даде специално за възпитаниците на школото Марин Казаков – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“ за град Шумен. То ще прозвучи по училищната радиоуредба в 9.00 часа.
Презентация в часовете на класа и поетично четене на ученици от VIIа клас, посветени на Дякона, ще завършат тазгодишното поклонение пред паметта на най-българската икона.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВиК обявява конкурс на тема „Водата – извор на живота”
Следваща статияОбхващат трайно безработни по схема „Работа“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here