дом Общество Със 150 000 лева обновяват пътната маркировка в Шумен

Със 150 000 лева обновяват пътната маркировка в Шумен

0
ДЯЛ

Близо 150 хил. лева са заделени тази година за обновяване на пътната маркировка в Шумен. Това стана ясно по време на заседанието на комисията по Обществен ред и сигурност.
Около 100 хил. лева са предвидени за подмяна на пътните знаци в града. Над 40 хил. лева ще се вложат за ремонт на светофарните уредби. Още 10 хил. лева ще се дадат за опресняване на хоризонтална маркировка. С приоритет ще се обновят пешеходните пътеки около училищата и детските градини.
По време на дискусиите стана ясно, че уличната мрежа в града е с дължина 155 хил. метра, а пешеходните пътеки в Шумен са 2 000. Информацията бе изнесена по повод искането на членовете на комисията да се предприемат по-мащабни мерки за обезопасяване на уличните локации с висок риск от катастрофи.
Съветниците поставиха и въпроса с неправилното паркиране, като акцентираха върху неправомерното спиране на автомобили на непозволени за това места, а също и зачестилото паркиране на микробуси и камиони в жилищните квартали.
От МВР увериха, че екипи на „Пътна полиция“ ежедневно следят за спазване на закона за движение по пътищата. Дори бе представен куриозен случай, при който шофьор от Шумен е санкциониран два пъти за неправилно паркиране в рамките на броени минути.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо 400 пътни нарушения се регистрират месечно в община Шумен
Следваща статияЧетворният убиец от Каспичан Петър Петров ще получи по-ниска присъда заради самопризнанията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here