дом Общество Създават общинско предприятие за обществен транспорт във Върбица

Създават общинско предприятие за обществен транспорт във Върбица

0
ДЯЛ

Общинско предприятие във Върбица ще превозва пътници от града и селата безплатно. Причината е, вече втори месец хората от населените места са без обществен транспорт и има само една линия с направление Шумен – Върбица.
„В тази критична ситуация решихме да инвестираме собствени средства и да закупим автобуси. Така ние да извършваме тази услуга. Хората го заслужават”, каза за 24shumen.com кметът инж. Мердин Байрям. Той предвижда автобусите да започнат да превозват в първите месеци на тази година и проблемът да бъде решен.
Кметът не може да се съгласи с положението, че досегашните фирми превозвачи трупат загуби заради нелегалните таксита. Той категорично отхвърля варианта Общината да дофинансира услугите, извършвани от частни фирми. А те да се оправдават, че линията е нерентабилна.
Идеята за ново транспортно предприятие предстои да бъде обсъдена на заседание на Общинския съвет. Експерти ще изготвят разчети колко ще струва тази услуга.
„Автомобилните превози са спрени по транспортната схема на Община Върбица. Общините са възложители на тези превози. Договорът по предишния курс изтече още през септември, но ние продължихме да го изпълняваме до 1 ноември 2019 г.”, сподели пред 24shumen.com Деян Банков, управител на „Шумен-пътнически автотранспорт”. И в момента няма изпълнител на тези линии, които са от квотата на Община Върбица, уточни той. Проблем е нерегламентираният превоз на пътници, който не подлежи на никакъв контрол и санкции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияХлапета запалиха гуми и прозорци в изоставена сграда, горяха сухи треви и фургон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here