дом Общество Съд дава шанс на Екарисажа да започне работа на пълни обороти

Съд дава шанс на Екарисажа да започне работа на пълни обороти

0
ДЯЛ

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решения на Административен съд (АС) – Шумен, с които се отменят заповеди на директора на Областна дирекция по безопасност на храните – Шумен, съобщиха от пресцентъра на АС.
Със свои решения по административни дела № 11589/2018г. и № 11587/2018г. ВАС отхвърли депозираните жалби от директора на Областна дирекция по безопасност на храните (ОБДХ) – Шумен срещу решения на Административен съд – Шумен. Със заповедите са заличени дейностите на обект „Екарисаж“ и са обезсилени удостоверенията за регистрация за съответните дейности на обекта, стопанисван и собственост на „Брамас – 96“ АД – гр. Шумен.
ВАС солидаризирайки се с мотивите на Административен съд – Шумен, е приел, че атакуваните заповеди са отменени законосъобразно, без да са налице твърдените от касатора нарушения.
Решенията на ВАС са окончателни.
Определенията на върховните магистрати обаче не са основателен повод дейността на „Брамас 96” АД да бъде подновена. Очаква се проверка на ОБДХ, която да излезе с констатации предприятието може ли да започне работа.
Последните заключения от Дирекцията сочат, че в Екарисажа са налице фрапиращи и опасни нарушения за здравето на работниците.
„Не са ясни причините защо досега проверката не е започнала и дали изобщо ще има някаква инспекция”, споделиха служители от „Брамас”.
В момента предприятието работи в редуциран състав от 30 души. Внушителен брой работници и служители са контингент на Бюрото по труда.
На снимката: Протест на работещите в Екарисажа през 2018 г.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтнеха му книжката, той – пак зад волана
Следваща статияОбщински съветник получи … маруля от колега

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here