дом Криминале Съдът: Рецидивистът Недко остава зад решетки

Съдът: Рецидивистът Недко остава зад решетки

0
ДЯЛ

38-годишният Недко Маринов от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, което се наказва по закон с лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Както вече 24shumen.com писа, престъплението е било извършено на 8 октомври тази година, но като извършител Недко е бил уличен едва на 4 декември. След разкриването му се установило, че негово дело са още два грабежа над жени. При всички деяния той използвал нож за заплаха над жертвите си.
От 1999 г. до момента Недко М., който е от град Игнатиево край Варна, е осъждан девет пъти за грабежи и кражби, което обуславя и обвинението по член 199, ал. 1, т. 4 от НК – грабеж, представляващ опасен рецидив. Мъжът е направил самопризнания.
Определението на Шуменския окръжен съд, с което е взета най-тежката процесуална мярка за неотклонение на опасния рецидивист – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвария остави селата Косово и Марково без вода
Следваща статияОбщина Каспичан и КНСБ подписаха рамково споразумение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here