дом Общество Съдът наложи глоба от 42 000 лева на шуменска фирма

Съдът наложи глоба от 42 000 лева на шуменска фирма

0
ДЯЛ

Окръжен съд – Шумен наложи днес имуществена санкция в размер на 42 057.74 лева на шуменската фирма „Антора” ЕАД гр. Шумен. С толкова се е обогатило дружеството, вследствие на извършено от техен служител престъпление.
Предмет на дейност на фирмата към онзи момент било извършване на строително-монтажни работи. През 2014г. на дружеството било възложено изпълнение на дейности по енергийна ефективност на територията на община Исперих, обл.Разград. На служителя – технически ръководител било възложено на упражнява техническо ръководство при извършване на строителната дейност на общинските обекти. Като такъв съставил вписал неверни данни за обема на извършените строително-монтажни работи в съответните протоколи, които подписал.
По този начин съзнателно дал възможност дружеството да получи без правно основание горепосочената сума, собственост на община Исперих. За това деяние на служителя е наложено наказание, по силата на споразумение с Районна прокуратура – Исперих, одобрено от Районен съд – Исперих.
Административното дело разгледано от съдия Димчо Луков е производство по реда на чл. 83а от ЗАНН. Административнонаказателната отговорност по този ред се ангажира, при кумулативното наличие на следните предпоставки: 1.Привлеченото към отговорност лице да е юридическо. 2.Да се е обогатило или би могло да се обогати в резултат на извършено престъпление от кръга на посочените в чл.83а ал.1 от ЗАНН. 3.Престъплението да е извършено от някое от лицата, посочени в точки 1-4 на цитираната правна норма.
Решението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр.Варна по реда на чл.83д от ЗАНН в 14 – дневен срок от съобщаването му на страните.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Ако не аз-кой, ако не сега-кога?“: Здравните инспектори с призив към пушачите за отказ от цигарите
Следваща статияРИОСВ: Не е установено замърсяване на язовир „Фисека“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here