дом Общество Студентка в „Кембридж“ избра за летния си стаж правния отдел на СИДП

Студентка в „Кембридж“ избра за летния си стаж правния отдел на СИДП

3
ДЯЛ

Млада юристка от университета „Кеймбридж“ избра за летния си стаж отдел „Правен“ в Североизточното държавно предприятие. Ралица Белчева преди няколко дни успешно приключи първата си година в престижния университет и се завърна в родния си град Шумен, за да се запознае и с българската правна система. През 2016 година, преди да замине за Великобритания, тя е следила интересни дела в Административния съд, но сега е решила да разбере как на практика законите се прилагат в една българска фирма.
„През следващата учебна година ще изучавам дисциплина, която сравнява континенталното с британското право и стажа в СИДП ще ми бъде от полза. Има важни детайли в двете системи, които ги разграничават една от друга и за мен ще е важно да открия тези разлики, защото английското оценяване на студентите не е само върху написаното в учебниците. За да имаш отлична оценка трябва да надградиш много върху това, което си слушал по време на лекции и после си прочел в учебниците“, коментира Ралица.
През следващите дни младата юристка ще се запознае с казуси, които са били решавани от юристите на СИДП, както и със закони в които са залегнали общоевропейски практики. След завръщането си в университета тя ще представи пред преподавателите и колегите си наученото в предприятието, както и най-интересните дела по които е работила през ваканцията.
Ралица признава, че засега не е мислила къде ще работи след завършването си /защо не и в СИДП/, но се надява всичко, което да прави да бъде в полза на България. „Все някой трябва да направи съдебната реформа в страната ни и младите хора сме на ход“, категорична е младата правистка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремахват опасни тополи на „Съединение“, част от улицата е затворена за движение
Следваща статияКметът Христов се готви за втора среща с китайския посланик Джан Хайджоу

3 КОМЕНТАРИ

  1. Браво! И да не забрави да се завърне в България след като завърши образованието си във Великобритания, страната ни има нужда от млади и способни хора като нея.
    Успех, Ралица!

  2. Хахах, да не мислиш че някога ще се върне (освен ако не е пълен некадърник). Особено в Шумен. Тук няма какво да задържи младите освен няколко жалки чалготеки. Работа (платена) – няма. Развлечения – няма. Социален живот пак няма. И на всичкото отгоре, трябва да учиш различни езици от българския, за да можеш да говориш с шуменци… Е няма как да стане…

  3. I must thank you for the efforts you’ve put in writing this site.
    I really hope to check out the same high-grade content from you
    in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now 😉

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here