дом Наблюдател Студенти: Общежитията в Шумен тънат в мизерия, държавата нехае (снимки)

Студенти: Общежитията в Шумен тънат в мизерия, държавата нехае (снимки)

2
ДЯЛ

Студенти сигнализираха за неприемливите условия, в които им се налага да живеят в студентските общежития в Шумен.

   

От снимките, които В.Б. прати до редакцията на 24shumen.com, ясно се вижда рушащата се мазилка, която липсва в по-голямата част от помещенията, както и състоянието на санитарния възел и терасата. 

Студентката е възмутена и от сумата, която трябва да плати за този „лукс” – 90 лева през летния сезон и 95 лева през зимата.

Във връзка с постъпилите сигнали, от ръководството на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” изразиха и своето становище по случая:

От 2008 г. те са собственост и се стопанисват от „Студентски столове и общежития” ЕАД.
С решение № 825 от 19.12.2008 г. Министерски съвет е отнел, поради отпаднала необходимост, от Шуменския университет правото на управление на имоти – частна държавна собственост, намиращи се в Шумен. Това са Студентско общежитие № 2, Студентско общежитие № 3, Студентско общежитие № 4 и Студентски стол. Министерски съвет е решил министърът на образованието и науката да увеличи капитала на „Студентски столове и общежития” ЕАД-София със стойността на непарична вноска, представляваща правото на собственост върху изброените имоти, чрез увеличаване капитала на едноличния собственик – държавата.

Независимо от това, кой в крайна сметка отговаря за общежитията в Шумен, студентите, които нямат друг избор ще стискат зъби и ще се молят мазилката да издържи до края на зимата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРъст на острите заразни заболявания в областта, регистрираха още двама с туберколоза
Следваща статияШуменска гордост! Седмокласникът Марин грабна среброто на олимпиадата EJOI

2 КОМЕНТАРИ

  1. Аз като бях там в едната стая имаше дупка на пода. Е, не се виждаше долния етаж, ама си я имаше. Освен това мазилката на терасата падаше и периодично я носех към казаните. Ама тогава беше към 35-40 лева на човек и я нямаше тая алуминиева или PVC дограма.
    Дамата се оплаква, защото у тях е чистичко и замазано, но тези несъвършенства се скриват с плакати и килими. Даже може да купи и тапети с цел смъкване на наема, ама не знам дали ще ѝ го признаят за подобрение.
    По-големият проблем е наличието на дискотека Жак в близост до втори блок. Чувал съм, че пречи на нощния сън на живущите. Надявам се да не подпомага и рушенето на мазилката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here