дом Здраве Ситуацията в Шумен е критична, превръщат Урологията в COVID отделение

Ситуацията в Шумен е критична, превръщат Урологията в COVID отделение

0
ДЯЛ

Ситуацията в Многопрофилната болница в Шумен е критична. Отделението по „Урология“ е превърнато в COVID сектор. Това информираха от лечебното заведение. Ръководството на областната болница се опитва да сформира екип, който да обслужва пациентите, които ще бъдат настанени там.
Днес преди обед пациентите хоспитализирани с доказан коронавирус са били 105-има. Други 19 чакат резултат от PCR тест.
Преди обед са приети нови шестима със симптоми на вируса, които не могат да бъдат върнати за домашно лечение.
Поради влошено състояние двама пациенти са върнати в МБАЛ-Шумен от болницата във Велики Преслав, защото не могат да бъдат лекувани в старопрестолния град.
Пет деца са установени с COVID-19 вчера. Те са на възраст между 5 и 17 години. Диагностицирани с вируса са и четирима медицински служители – един мъж и три жени.
Регистрираните нови случаи на коронавирус в Шуменско са 60 за изминалите 24 часа. Това съобщиха от РЗИ.
Сред новозаразените 38 са мъже, а 22 са жените. Най-възрастната е от Шумен и е на 87 години. Сред заразените е и момиче на 5 години от Шумен.
48 души от община Шумен са дали вчера положителна проба за коронавирус. От тях 46 са от областния град и по един в селата Илия Блъсково и Царев брод.
Трима са новозаразените в Нови пазар – две жени на 49 и 72 години и мъж на 58 години.
Мъж на 37 и жена на 60 години са установени с коронавирус вчера в село Миланово. Има един случай на заразен мъж на 70 години в село Ловец.
Сред инфектираните е 64-годишен мъж от върбишкото село Нова бяла река.
В Смядово болестта е констатирана при две жени на 17 и 81 години и мъж на 46 години.
Инфекцията е открита и при 44-годишен мъж от село Боян.
В Никола Козлево е установен един новозаразен – мъж на 61 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзградиха Центъра за научни постижения към Шуменския университет
Следваща статияОбщина Шумен без просрочени и неразплатени задължения към края на деветмесечието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here