дом Култура Симфониета – Шумен открива сезона с тържествен концерт

Симфониета – Шумен открива сезона с тържествен концерт

0
ДЯЛ

Тържественото откриване на 65-ия творчески сезон на Симфониета – Шумен ще се състои в четвъртък от 19.05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“. Под диригентската палка на Станислав Ушев ще прозвучат мащабни, внушителни произведения – празничните фанфари от финала на увертюрата „1812“ и Концерт за пиано и оркестър № 1 от Пьотр Чайковски, както и Симфония № 9 „Из Новия свят“ от чешкия композитор Антонин Дворжак, който умело преплита в творбата си оригинални индиански, афро-американски и славянски мотиви. Солист на концерта по повод откриването на творчески сезон 2019/2020 ще бъде пианистката с впечатляваща кариера в Европа и по света – Пламена Мангова.
Пламена Мангова печели втора награда на конкурса „Кралица Елизабет“ през 2007 г. Учи пиано при Марина Капацинская в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София и при Дмитрий Башкиров във Висшето училище за музика „Кралица София“ в Мадрид. Тя е лауреат на още престижни международни конкурси в Сантандер, Флоренция и Франция.
Пламена концертира с водещи оркестри като Ротердамската филхармония, Оркестъра на Френското радио, Националния оркестър на Белгия, Европейския младежки камерен оркестър, Филхармонията на БиБиСи, Оркестъра на RAI Торино, Московския симфоничен оркестър „Чайковски“, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на БНР, Филхармонията на Люксембург, Оркестъра на Санкт Петербург, Оркестъра на MDR Лайпциг, Симфоничния оркестър на Тайпе, Камерната филхармония на Холандското радио, Токийската филхармония, Оркестъра на фестивала във Вербие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗов за помощ: Майка на пет деца от Шумен няма ток и храна за децата си
Следваща статияНамериха мъртви майка и син в Търговище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here