дом Общество Селски кмет ступа роднина, опипвал малки момченца

Селски кмет ступа роднина, опипвал малки момченца

0
ДЯЛ

Кметът на село Златна нива е оправдан за побой над своя шурей. Магистратите от Шуменския окръжен съд (ШОС) потвърждават решението на Районния съд в Нови пазар от 22 октомври 2018 година, с което Р.Ч. е признат за невиновен и отхвърля иска на пострадалия С.С. за обезщетение за нанесени болка и страдание в размер на 2 000 лева. Съдът в Нови пазар отхвърля и иска на тъжителя на стойност 35 лева за причинени имуществени вреди.
С.С. е осъден да заплати 130 лева държавни такси за отхвърлените граждански искове.
Адвокатът на мъжа обжалвал решението в ШОС.
Р.Ч. и С.С. живеят на една и съща улица в село Златна нива. Кметът на селото Р.Ч. е женен за сестрата на С.С. Пострадалият живее заедно с майка си, баба си и сестра си. На 5 юли майката на С.С. го изпраща до магазина в центъра на селото, за да купи лимонада и лимони. Мъжът излязъл и се запътил към бакалията. В това време по съседна улица вървял Д.И. Той забелязал, че един от контейнерите за смет на улицата е пълен с боклук, но не е прибран от почистващата фирма и решил да съобщи на кмета. Д.И. открил кмета и баща му в магазина, където правели покупки. Тримата мъже се отправили с колата на Р.Ч. към препълнения контейнер за смет. Докато пътували те видели, че по улицата се задава С.С. Тогава кметът спрял автомобила си и казал на спътниците си, че ще слезе, за да предупреди С.С., защото срещу него има оплаквания от родители, че „опипва малки момчета“.
Р.Ч. излязъл от колата и казал: Внимавай, в селото си правил някакви работи с хорските деца, недей, защото ще стане по-лошо, хората идват и ми се оплакват.
На предупреждението С.С. отвърнал: Ти какъв си, какво като си кмет? После махнал с ръка и продължил.
След разменените реплики, Р.Ч. се качил в колата си и потеглил.
Около 13.00 часа същия ден обаче, при майката на С.С. дошло момче, което и казало, че видяло как бият сина й пред магазина в селото. Майката веднага отишла до бакалията и намерила сина си окървавен да плаче и трепери през магазина. Междувременно битият подал сигнал на телефон 112.
Около 16.10 С.С. и майка му посетили Спешното отделение на болницата в Шумен, където пострадалият бил прегледан. Дежурният лекар установил, че С.С. е в задоволително общо състояние с подута горна устна и охлузване по лактите. Мъжът е прегледан и от хирург, който е констатирал, че лицето е „обективно в добро общо състояние. Контактен, адекватен. Лек оток на долна устна. Запазени активни и пасивни движения на горни и долни крайници. Не се установяват други травматични увреди“.
На 9 юли С.С. посетил и съдебен лекар. Медикът установил, че пострадалия има кръвонасядания по устните, охлузвания по задната страна на лявата предмишница и десния лакът, болки в областта на лявата гривнена става, външната страна на лявото бедро и в областта на гръдния кош. Това според Наказателния кодекс е лека телесна повреда.
По сигнала на С.С. до полицията е била образувана преписка, събрани са допълнителни сведения и в резултат на тях, на 3 август 2018 година прокурорът отказал да образува досъдебно производство.
Въз основа на така описаната фактическа обстановка, Районният съд в Нови пазар е приел, че макар на тъжителя да са били причинени болка и страдание, според заключението на съдебно медицинското лице, не е налице съставомерно противоправно поведение от страна на подсъдимия, което да представлява престъпление.
Шуменският окръжен съд приема изцяло аргументите на магистратите от Нови пазар и потвърждава присъдата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама малолетни са потрошили 16 коли в автокъща на бул.“Ришки проход“
Следваща статияРЗИ препоръча удължаване на грипната ваканция в област Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here