дом Общество „Светлина“ и „Надежда“ в приятелски сблъсък на футболното игрище

„Светлина“ и „Надежда“ в приятелски сблъсък на футболното игрище

0
ДЯЛ
Снимка: Петър Петров, СУ “Йоан Екзарх Български”

За първи път деца в риск и с противообществени прояви заедно с ученици от СУ “Йоан Екзарх Български” се срещнаха днес с прокурори от седем прокуратури от района на Апелативната прокуратура във Варна в приятелска среща на футболното игрище.
Гости на проявата бяха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, и.ф. административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Вилен Мичев, с домакинството на административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева и директорът на СУ “Йоан Екзарх Български” Валентина Тодорова. Тя благодари на организаторите на инициативата и отбеляза, че в стратегията на нашето училище е заложено учениците да станат добри хора, а те по думите на г-жа Тодорова „ се изграждат с личния пример, с добри практики на сътрудничество, с модели на толерантност.“
Смесените отбори между прокурори и ученици бяха със значещите имена – „Светлина“ и „Надежда“ и с екипи с логото на инициативата, а за да е честна играта, и за да могат всички желаещи във футболния мач да участват, на терена играчите се сменяха – и възрастово, и служебно.
За феърплея на футболната среща се погрижиха професионални футболисти от националния отбор по футбол на България. Те бяха водени от треньора си Петър Хубчев, легенда от Световното футболно първенство в САЩ`94. В спортната зала беше и изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев заедно с играчи на зеления отбор.
На финала нямаше победители и победени – всички участниците в срещата получиха грамоти за участие и топки с автографи на футболните звезди.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравилник за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми ще приеме Общинският съвет
Следваща статияСпасяването на щъркели продължава: 9 премръзнали птици вече са на топло!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here