дом Общество Санкции за 23 000 лева е наложила РИОСВ-Шумен от началото на годината

Санкции за 23 000 лева е наложила РИОСВ-Шумен от началото на годината

0
ДЯЛ

Директорът на РИОСВ Шумен е издал 12 наказателни постановления (НП) за имуществена санкция на обща стойност 23 000 лева, съобщиха от еко инспекцията. Наказателно постановление за 10 000 лева е издадено на „Керамат“ АД за неизпълнение на условия от комплексно разрешително. „Аутолего“ ЕООД е глобено с имуществена санкция от 4 000 лева за неизпълнение на предписание, дадено с констативен протокол.
Експертите на РИОСВ Шумен са извършили през януари и февруари 95 проверки, при които са проверени 88 обекта. От извършените проверки 57 са планови, а 36 извънредни.
В рамките на осъществения контрол са дадени 51 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. Съставени са 22 акта за установяване на административни нарушения (АУАН), от които 20 по Закона за лечебните растения и 2 по Закона за водите. Постъпили са 20 сигнала, като за 15 от тях са извършени проверки на място.
За периода са събрани средства в размер на 12 624.43 лева. Събраните суми по наложени глоби и санкции възлизат на 9283.43 лева. От текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС за двата месеца са събрани 3 341 лева. Разпределени и преведени на съответните общини са общо 2672.80 лева, като тези, получили най-големи приходи от наложени санкции са: община Попово – 1551.20 лева, община Шумен – 804 лева, община Каспичан – 229.60 лева и община Търговище – 88 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИрина Панова от РУ-Шумен с приз от Института по социално дейности и практики
Следваща статияС цветя за 8-ми март кметът на Върбица изненада дамите от Общинска администрация

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here