дом Култура Само трима с номинации за „Награда на Шумен” за изкуство и култура...

Само трима с номинации за „Награда на Шумен” за изкуство и култура за 2017 г.

0
ДЯЛ

Само трима от предложените за „Награда на Шумен” за изкуство и култура за 2017 година успяха да съберат достатъчно гласове при номинациите за наградата. Това са фотографът Ивайло Сакелариев – раздел „Фотография, видео и кинотворби”, художникът Румен Михайлов – раздел „Изобразително изкуство”, и доц. Юрий Дачев – раздел „Дейци на културата и дарители”. Станчо Пенчев – раздел „Литература”, Николай Тодоров, Наташа Христова и хор „Бодра песен” при ЦПЛР-ОДК – раздел „Музика”, арх. Бойка Ангелова и арх. Валерий Колев – раздел „Архитектура”, Александър Величков и Свилен Земеделски – раздел „Изобразително изкуство”, Ангел Минчев – раздел „Приложни изкуства”, и Регионален исторически музей-Шумен – раздел „Дейци на културата и дарители”, не получиха достатъчна подкрепа от специалното жури при трайното гласуване. В разделите „Театър”, „Танц” и Публицистика и журналистика” номинации не бяха направени.
По статут предстои трите утвърдени номинации да бъдат обсъдени от Постоянната комисия по култура, след което те ще се гласуват на заседанието на Общинския съвет в края на април. Наградите за изкуство и култура се връчват на тържествено заседание на 11 май – Ден на Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяколко улици в Каспичан са без вода
Следваща статияМалчугани и служители от „ДГС Шумен“ засадиха дръвчета в двора на детска градина