дом Общество Малчугани и служители от „ДГС Шумен“ засадиха дръвчета в двора на детска...

Малчугани и служители от „ДГС Шумен“ засадиха дръвчета в двора на детска градина

0
ДЯЛ

По повод Седмица на гората, деца от ДГ „Изворче” и служители на ТП „ДГС Шумен” посадиха в двора на детската градина дръвчета от вида явор.
Това е част от инициативите на ТП „ДГС Шумен” за безвъзмездно предоставяне на фиданки на обществени организации.
Инж.Красимир Христов разказа на децата как да се грижат за дръвчетата. Той им обясни, че дръвчетата са широколистни, коренчетата им са добре развити и че трябва да се засаждат в началото на пролетта. При засаждането на дръвчетата не трябва да остава въздух около корена , като за целта почвата около дръвчето се отъпква дръвчето и т.н.
Една от инициативите на ТП „ДГС Шумен” е учебно залесяване в отдели 63 и 139-а. В залесяването се включиха служители на горското стопанство, стажанти на СИДП от ШУ „Е.К. Преславски“ и деца от читалище „Отец Паисий 1929“от вк.Мътница . По време на залесяването им се обясни технологията и производството на фиданки, необходимите грижи който се полагат по време на развитието им.
ТП „ДГС Шумен“ за провеждане инициативи по случай „Седмица на гората“ предостави фиданки на обществени организации:
• Сдружение „Децата и природата“ – гр. Нови пазар
• ДГ „Зорница“ – с. Никола Козлево
• Фондация „Изкуство да живееш“ – гр.Търговище
• Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ – гр.Шумен
• Археологически музей – гр.Велики Преслав
• ДГ „Изворче“ – гр. Шумен
Снимки: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСамо трима с номинации за „Награда на Шумен” за изкуство и култура за 2017 г.
Следваща статияРазпети петък е! Вижте какво повеляват традициите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here