дом Политика Румен Радев: Разговор за Конституцията и бъдещето на България е възможен само...

Румен Радев: Разговор за Конституцията и бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки

0
ДЯЛ

Повече от месец продължават протестите с искане на оставки. Доверието е безвъзвратно загубено. Опитите да се неглижират проблемите, само засилват недоволството. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на обръщението на министър-председателя Бойко Борисов по-рано днес.
Думите на държавния глава са в отговор на предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание и създаване на нова Конституция.
„Самият акт показва пренебрежение към Конституцията. Правото на инициатива за промяна на Конституцията принадлежи на не по-малко от половината народни представители и президента, не на министър-председателя“, заяви президентът.
„Може ли партията, която погазва законите да инициира промени в Конституцията? Отговорът е не. Може ли мафията да реформира съдебната система – не. Може ли партия, която бойкотира вчера парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не. Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е не. Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е не“,
посочи президентът.
„Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и след провеждането на честни, предсрочни избори. Благодаря ви за вниманието!„, завърши краткото си обръщение Румен Радев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия195 зрелостници са подали заявления за явяване на поправителна матура
Следваща статияНови 174 случая на COVID-19, 14 положителни проби в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here