дом Общество РИОСВ-Шумен ще провери изпълнението на проекти, финансирани от ПУДООС

РИОСВ-Шумен ще провери изпълнението на проекти, финансирани от ПУДООС

0
ДЯЛ

РИОСВ-Шумен ще провери изпълнението на 27 проекта, получили финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2019“. Това съобщиха от местното ведомство.
От тях пет са на общини, седем на кметства, единадесет на училища и три на детски градини. През тази година е реализиран и един проект за средношколското общежитие в Шумен. Финансирането е до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5000 лв. за училища и детски градини. 195 319, 27 лв. е общият размер на усвоените средства през 2019 г., от тях за общини и кметства – 119 787, 81 лв., а за училища и детски градини – 75 531, 46 лв.
В училищата и детските градини в областите Шумен и Търговище са монтирани пейки, беседки, кошчета за отпадъци, облагородени са дворовете, засадени са цветя, монтирани са спортни съоръжения на открито и др. Общините и кметствата са почистили и облагородили паркове и градинки, създадени са зони за отдих, съоръжения за игри на открито.
На 31 октомври изтича срокът за реализацията на проекта за училищата и детските градини, а на 30 ноември за общините и кметствата. Проверките от страна на екоинспекцията и ПУДООС ще започнат веднага след приключване на дейностите по реализацията и след направено писмено уведомяване за това в РИОСВ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама пострадаха при инцидент с дизелов локомотив на гара Каспичан
Следваща статияСпипаха трима в шуменска кола с 4 кубика незаконно добити дърва

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here