дом Общество Решено: „Мътница“ и „Макак“ излизат на протест заради винетките

Решено: „Мътница“ и „Макак“ излизат на протест заради винетките

0
ДЯЛ

Жителите на кварталите „Мътница“ и „Макак“ ще протестират в събота и неделя против въвеждането на винетки за ползването на отсечките от републиканската пътна мрежа до Шумен. Това стана ясно днес на среща в Общината между кмета Любомир Христов и членовете на Инициативния комитет на недоволните.
Въпреки уверенията на кмета, че в последните дни са предприети решителни стъпки за решаване на проблема и призива му недоволните да изчакат решението, хората все пак обявиха, че излизат на протест. Те обаче също направиха отстъпка от предварително заявените си намерения да блокират движението по пътя София-Варна и утре от 12.00 до 13.00 часа ще се съберат в началото на „Макак“, а в неделя по същото време на центъра на „Мътница“.
Недоволните се отказаха да блокират магистралата, защото санкциите за спиране на движението са от 500 до 1 000 лева.
Кметът Любомир Христов обясни, че правят всичко по силите си, за да се премести зоната за ползване на винетка.
Днес директорът на Областно Пътно управление Димитър Ковачев е на разговори с експерти от АПИ, за да се търси най-доброто решение в полза на хората. Възможността е АПИ да разреши да се премести зоната, в която се изисква винетка. За да се задейства процедурата градоначалникът пое ангажимент да внесе на 31 януари докладна в местния парламент с предложение за преместване на зоната. Решението ще се изпрати до регионалното министерство. От министерството писмото се изпраща в АПИ, където трябва да се вземе окончателното решение. От АПИ уведомяват Областно пътно управление за взетото решение.
„Ако процедурата не сработи и се окажа подведен аз също ще изляза да протестирам с вас“, категоричен бе кметът Любомир Христов и добави, че жителите на „Мътница“ и „Макак“ са част от гражданите на Шумен и решаването на техните проблеми е важно за местната власт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпецакция на пътя: 18 акта и 43 глоби с фиш за 120 минути
Следваща статияОчаквана ваканция: Още два дни без уроци за учениците в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here