дом Общество Регионалният исторически музей с отличие “Златен век” и грамота за принос в...

Регионалният исторически музей с отличие “Златен век” и грамота за принос в българската култура

0
ДЯЛ

Отличие „Златен век“ получи Регионалният исторически музей в Шумен. Номинацията е от сдружение „Български музеи“ и от Министерството на културата. Това съобщи днес на пресконференция директорът на културната институция Даниел Руменов. Тази награда се дава в три направления – за създаване на нов музей, за създаване на нова експозиция и за обновяване на такава.

„Получихме почетният знак – печат на цар Симеон Велики – златен и грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Тези наградите доказват, че музеят в Шумен е сред водещите в страната. Това е една много висока оценка за нас и за цялата ни работа като институция“, заяви Даниел Руменов.
Руменов припомни, че през тази година музеят бе удостоен и със „Златен приз” за съхранение и популяризиране на културното наследство по време на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо”.
Другото отличие – Музей на годината, бе присъдено за комплекс „Авшарян“.
Кметът на Община Шумен Любомир Христов лично поздрави директорът на РИМ – Шумен за високите отличия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПърва копка: Стартира реновирането на четири шуменски школа
Следваща статияМюсюлмани и християни събира на ифтар кметът на Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here