дом Общество Работници „проплакаха” от некоректни работодатели

Работници „проплакаха” от некоректни работодатели

0
ДЯЛ

Над 3 000 са сигналите на работници, които са се оплакали от работодателите си в Инспекцията по труда. Това са данните за първите 6 месеца от годината.
Причината за жалбите са нарушени права. Сред тях са липса на договори, неспазване на работното време, обещани, но неизплатени заплати и най-често – пари на ръка, съобщава NOVA тв. Инспектори информират още, че в случаите, в които през последните 20 години работникът се труди по 8 часа на ден, но го осигуряват на 4 часа, той никога няма да се пенсионира. Институциите предупреждават: Ако не се откажете от заплата в плик ще работите по-дълго до пенсия, ще имате по-ниски доходи, ако се разболеете, останете без работа или излезете в майчинство, ще получавате по-ниска пенсия, защото сте се осигурявали на по-ниски доходи.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочитаме Свети Мъченик Калиник: Черпят четири красиви български имена
Следваща статия„Работилница за граждански инициативи“: Конкурс финансира младежки идеи