дом Общество Пръскат посевите срещу вредители

Пръскат посевите срещу вредители

0
ДЯЛ

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства в Шумен, включително и в кв. „Макак“, кв. „Мътница“, кметовете на селата Царев брод, Белокопитово и гл.специалисти на кв. „Макак“ и кв. „Мътница“, че фирма „Агропро“ ООД ще проведе третирания с препарати за растителна защита в землището на Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
На 11 май от 7.00 до 10.00 часа с наземна техника ще се обработват терени с пшеница срещу вредителя ръжди с препарата Солигор 425 ЕК при доза 70 мл/дка с карантинен срок 35 дни. Ще се пръска и срещу житна пиявица и житна дървеница с препарата Нуреле Д при доза 60 мл/дка с карантинен срок 30 дни. Подлежащ на третиране е терен в Шумен, кв. „Макак“ в масив 121 с площ на третиране 33 дка.
Съгласно чл. 10 от Наредба 13 от 26.08.2016 г. на МЗХ, собствениците са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне. За повече информация: тел: 0884 918500 – „Агропро” ООД и 054/857 710 – Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистър Ананиев: 14 дни карантина за всеки, който почива в чужбина!
Следваща статияСлънчев понеделник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here