дом Общество Протест против задължителното носене на маски в училище организираха родители в Шумен

Протест против задължителното носене на маски в училище организираха родители в Шумен

0
ДЯЛ

Маските за децата в училище да са препоръчителни, а не задължителни, това поискаха тази вечер на протест родители в Шумен. Те поискаха и да няма изолатори в школата. Точно в 19.00 часа пред сградата на Регионалното управление на образованието в града седем души издигнаха плакати с надпис: Не на маските и изолаторите в училище.
„Протестираме против задължителното носене на маски от децата в училищата, както и срещу изолаторите. За нас маските са напълно неефективен метод за справяне с разпространението на вируса. Родител съм на три деца и искам всеки сам да решава дали детето му да носи маска в клас“, заяви организаторът на протеста Божидара Руменова. Тя уточни още, че на родителска среща е обяснено, че родителите сами трябва да набавят по 2 маски за децата си, както и да закупят дезинфектанти, въпреки че в училищата са организирани специални кътове за дезинфекция, в школата ще осигуряват маски за всички ученици, които са ги забравили.
Родителите коментираха още, че няма стандарт какви точно маски да носят децата им. Недоволните се надяват в скоро време въведените мерки да бъдат преразгледани и променени. „Сега на практика излиза, че Министерството на образованието остави училищата и директорите сами да се оправят със ситуацията“, коментираха още недоволните родители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчогледи, хризантеми и гербери за първия учебен ден в Шумен
Следваща статия3 163 теста, 143 заразени, пет нови случая на COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here