дом Общество Продължава инициативата „Да поговорим за пехотата“

Продължава инициативата „Да поговорим за пехотата“

0
ДЯЛ

С разказ за Сухопътните войски продължава поредицата от разговори „Да поговорим за пехотата“. Инициативата представя пред шуменци професии от различни видове въоръжени сили. Това съобщиха от Военното окръжие в Шумен.
Поредната презентация е на 18 ноември от 18 часа във Военния клуб в Шумен. Тогава старши сержант Росен Цанков от 29-ти механизиран батальон-Шумен ще разкаже за Сухопътни войски и професията на военнослужещите от Мотопехотните части.
Старши сержант Росен Цанков е завършил висшето си образование във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”- бакалавър “Стопанско управление” и магистратура “Финанси на предприятието”. Завършил е курс за заместник командири на взводове, курс за сержанти, заемащи длъжности в щабовете НАТО в Европа и специализиран курс в САЩ.
Той е на служба в Българската армия от октомври 2002 г., а от 2015 г. е командир на разузнавателна група във военно формирование 54060-Шумен.

Росен Цветков е участвал в сертификациите на първа и трета батальонна бойна група на учебен полигон “Ново село”. Участвал е в международно тактическо учение с въоръжените сили на САЩ и Грузия в Хохенфелс, Германия. От 2015 г. постоянно участва в модулите за подпомагане на населението при бедствия и аварии.
Старши сержант Росен Цанков има 2 мисии зад граница като охрана на летище Кандахар, Афганистан.
Срещата със старши сержант Росен Цанков ще завърши с изпълнения на Танцова формация “WoW”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът: Няма грешки в протоколите за избор на общински съветници във Велики Преслав
Следваща статияОблаци и слънце ще се редуват днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here