дом Общество Приемният ден на кмета: Какво поискаха шуменци от Любомир Христов

Приемният ден на кмета: Какво поискаха шуменци от Любомир Христов

0
ДЯЛ

Собственик на фирма в Шумен предложи да се направи жп прелез от КТА „Мадара“ към индустриалната зона около бившата „Родопа“. Това стана днес по време на приемния ден на кмета Любомир Христов.
Диян Гочев обясни, че квартал „Тракия“ е най-многолюдния в Шумен. Ежедневният трафик от жилищният комплекс към предприятията в промишлената зона е голям, но в момента двете трасета, които съществуват са обходни и неудобни. Това затормозява и движението в централната зона. „С този жп прелез ще се улесни достъпа на работещите, които ползват автомобили до предприятията и ще разтовари трафика в пиковите часове в централната градска зона. Така всеки ще спести и между 30 и 70 лева месечно за гориво. Още повече, че ще се избегне и преминаването през натоварена и опасна зона, където често стават тежки катастрофи“, уточни Гочев.
Кметът Любомир Христов оцени предложението като добро и полезно и добави, че трябва да се обсъдят възможностите за реализиране на идеята.
Христов обеща и финансова подкрепа за провеждането на рали „Валерий Великов“ и „Стари столици“. Той уточни, че за двете прояви в бюджета на Община Шумен са предвидени общо 30 000 лева. Председателят на новия клуб „Шумен ауто спорт“ Валери Балабанов и дългогодишният директор на рали „Стари столици“ Савко Панайотов информираха градоначалника, че новият клуб е регистриран още миналата година, член е на Автомобилната федерация на България и има лиценз от Министерството на младежта и спорта. „Искаме да избегнем прекъсването на „Стари столици“. Не може да оставим Шумен без 50-о юбилейно издание на ралито, но не може да го проведем без подкрепата на Общината“, обясни Савко Панайотов и добави, че през Шумен тази година ще премине и рали „България“, за което също поиска съдействие от местната управа. Панайотов информира още, че председателят на стария автомобилен спортен клуб в Шумен Петър Минчев е подал в Патентното ведомство искане за лиценз върху името „Стари столици“, но от Съюза на автомобилистите обжалват искането.
„Парите ги има. Ако сте легитимни, ще ви подкрепим изцяло“, категоричен бе Любомир Христов.
В приемния ден на кмета граждани поискаха да се премахне стар електрически стълб на улица „Петър Берон“ № 2 в Шумен. Стана ясно, че съоръжението е излязло от употреба и не е собственост на Енерго-Про. Гражданите поискаха и нова детска площадка в района, и бетонно покритие а реката от кръговото около зала „Арена Шумен“ до кръговото над „Лидл“ и създаване на вело алеи в Шумен.
По въпроса с детската площадка Любомир Христов бе категоричен, че в района има достатъчно и не се налага да се изграждат нови. „Възможно е обаче да облагородим пространството и да го превърнем в градинка с пейки. Колкото до бетонното покритие на реката, търсим финансиране и имаме намерение да го направим. Предвиждаме в Шумен да се създадат велоалеи, но Архитектурният съвет все още не може да реши къде точно да са трасетата. Решение ще има, на няма да е в близките 3-4 месеца. Автомобилите в Шумен станаха много, ако освободим пространство за велоалеи ще ощетим автомобилистите“, коментира Любомир Христов.

Изграждане на тротоар по улица „Владайско Въстание“ от пожарната до чешмата по пътя за Паметника поиска Красимир Атанасов. Той стана известен с поставянето на интересни указателни табели на Шуменското плато. Мъжът изработи и монтира безвъзмездно десетки табели. Атанасов предложи да се направи и парапет пред чешмата над Пивовара, както и да се окастрят клоните на дърветата по улиците в село Дибич, за да не затрудняват преминаването на автомобили. Атанасов помоли да се засили и контрола срещу горенето на смет в селото. Той поиска Общината да премахне и бетонния канал в Дибич, защото се е превърнал в място, където шофьорите изхвърлят старите си автомобилни масла. Сред предложенията на Атанасов бе и местната управа да се заеме с ремонта на селските чешми и още да се поставят знамената на Шумен, България и Европейския съюз пред входовете на парк „Кьошковете“ и Градската градина и на още знакови места в Шумен. Предложенията на ентусиаста бяха десетки. Той обаче е сред малцината шуменци, които с действия и работа доказаха, че е възможно всеки да допринесе за превръщането на общината в едно по-добро място за живеене.
Кметът Любомир Христов поиска в писмен вид предложенията на Атанасов, за да бъдат обсъдени и каквото е възможно да бъде изпълнено.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЮлиян Вълчев е подал оставка като директор на ОЖИ
Следваща статияОблаци и слънце ще се редуват днес, остава топло за януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here