дом Общество Прецедент: Общински съветник напусна заседание на комисията по бюджет и финанси

Прецедент: Общински съветник напусна заседание на комисията по бюджет и финанси

0
ДЯЛ

Скандал беляза началото на заседанието на постоянната комисия „Бюджет и финанси“ към Общински съвет, след като председателят на групата съветници от БСП Веселин Пенчев напусна заради нарушение в Правилника на Общинския съвет.
„Датата на заседанието се обявява три дни предварително“, позова се на текст от Правилника Пенчев. И така се мотивира заседание да не се провежда изобщо.
„Аз бях уведомен един ден предварително, снощи в нула часа, сподели той. Този въпрос съм го поставял многократно, но напразно“, недоволства съветникът.
Той бе категоричен пред колегите си, че правилата са за това, за да се спазват.
Според него насрочването на заседание в последния момент не дава възможност на съветниците, като работещи хора, да се запознаят със съдържанието на материалите за предстоящата сесия. А комисията по бюджет и финанси била една от най-важните.
Председателят на комисията Виолета Неделчева призна, че комисията е насрочена набързо, тъй като тя е имала неотложен ангажимент.
Тя обаче успяла да се запознае с материалите и предложи въпросът да бъде предложен на гласуване. Правилникът е уставът на нашата работа. С нарушаването му показваме пред гражданите, че правилата може да се нарушават и да не се спазват, опонира Пенчев. Той смята, че така се обезсмисля и цялата работа на комисията, която изготвя нов правилник на Общинския съвет.
„Ето ви отношение и пример за гражданите на Шумен“, продължи Пенчев да защитава своята теза.
Общинският съветник Васил Тодоров бе категоричен, че колегата му в случая е прав. Но това да се случва за последен път. И повече да не се повтаря, препоръча той.
Красимир Костов смята, че формално Пенчев е прав, взирайки се в Правилника. Но по думите му в живота не трябвало да се гледат само някакви правилници, а реалността. Бившият кмет предложи на Пенчев да оспорва решенията на комисията пред областния управител, и имал това право.
В крайна сметка се стигна до гласуване. А резултатът – шестима бяха „за провеждане на заседание“, а единствено „против“ бе шефът на социалистите.
Неудовлетворен от развоя на ситуацията той напусна залата. А съветниците продължиха гледането на определените точки в негово отсъствие. Не липсваха и коментари, че „Пенчев се е изложил с такова поведение“.
Снимка: Архивна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски малчугани участват в инициативата „Засаждаме бъдеще“
Следваща статияКомисията по бюджет и финанси подкрепи ремонта на Обществената трапезария в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here