дом Общество Препоръчват децата в предучилищно образование да могат да отсъстват по желание на...

Препоръчват децата в предучилищно образование да могат да отсъстват по желание на родителите

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание взе решение, с което препоръчва на кметовете на общините в област Шумен при необходимост да направят мотивирано предложение до министъра на образованието и науката в съответствие с параграф 1, ал. 1 от Преходните и заключителни разпоредби на Наредбата за допълнение на Наредба 5 от 2016 г. за предучилищното образование, в сила от 06.11.2020 г. Тези разпоредби дават възможност през настоящата учебна година деца, записани за задължително предучилищно образование в област, попадаща в червена или в оранжева зона съобразно критериите на Министерството на здравеопазването за усложнена епидемична обстановка, да могат да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Шумен. Съгласно разпоредбите кметовете изпращат предложение до министъра на образованието и науката, който със своя заповед регламентира и определя периода за възможността за отсъствието на децата.
Към момента област Шумен продължава да е в червената зона с отчетена 14-дневна заболеваемост над 120 души на 100 000 души население.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир Костов: Не съм бил на откриването на офиса на „Републиканци за България“!
Следваща статияЗапочна раздаването на остатъчните количества хранителни помощи в Шумен и Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here