дом Култура Представиха книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“

Представиха книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“

0
ДЯЛ

Книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“ беше представена в шуменската библиотека „Стилиян Чилингиров”.
Това направи авторът й – психотерапевтът Дора Прангаджийска, която е част от екипа на Българска асоциация „Осиновени и осиновители” и работи за промяна на обществените нагласи към осиновяването – процес, който приема и за своя лична кауза.
Творбата не е само за някой от триъгълника „осиновени – осиновители – биологични родители”, а е за всеки родител, защото достъпно и подробно обяснява какво се случва с бебето по време на бременността, раждането, следващите фази от първите седем години и как родителите неосъзнато и незлонамерено могат да травмират децата. Това е книгата, която може да предпази от грешки, но и да даде пример как допуснатите грешки могат да бъдат простени и как по принцип в живота може да се извърви пътят от обидата и гнева до прошката и благодарността.
Проявата бе организирана от Българска асоциация „Осиновени и осиновители”, Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Шумен и РБ „Стилиян Чилингиров”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен обяви конкурс за директор на „Общински жилища и имоти”
Следваща статияАнонимен дари 6 000 лева за иконостаса на храма в Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here