дом Общество Празник на манастира „Св. Пантелеймон” край Велики Преслав

Празник на манастира „Св. Пантелеймон” край Велики Преслав

0
ДЯЛ

Своя празник ще отбележи в събота манастирът „Св.Пантелеймон” в местността „Патлейна” край Велики Преслав.
На 27 юли Православната църква почита паметта на Св. Пантелеймон, наречен още „Безсребреник“, тъй като лекувал и помагал на хората без да взема пари.
Светецът се почита и от Римокатолическата църква.
„Ако не бъде възпрепятстван, Св.Божествена литургия в храма ще отслужи Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. При негов ангажимент богослужението ще извършим ние, свещениците от Велики Преслав в съслужение със свещеници от Шумен”, заяви за 24shumen.com отец Николай Николов.
Благодарение на активността и усилията от игумена йеромонах Константин светата обител бе възстановена след тежкото състояние преди години, каза той. Има видим напредък и това могат да го забележат всички християни, които идват да се помолят тук за здраве и благоденствие, отбеляза духовникът със задоволство от извършеното – цялостно почистване край манастира, поддържане на ред.
Отец Константин е неуморен в грижите си за св.обител, заедно със своята майка, е категоричен главният свещеник в старата столица.
Община Велики Преслав уведомява желаещите жители на града, че във връзка с празника утре е организиран безплатен транспорт до манастира
Начален час на тръгване на 27 юли в 8.30ч. от паркинга пред Информационен туристически център до НЧ „Развитие 1874“.
Начален час на връщане 13.00ч. от манастир „Св.Пантелеймон“.
Снимка: pravoslavieto.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГазова бутилка се взриви в шуменски апартамент
Следваща статияПродължава разселването на диви зайци и яребици в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here