дом Общество Продължава разселването на диви зайци и яребици в Шуменско

Продължава разселването на диви зайци и яребици в Шуменско

0
ДЯЛ

70 диви зайци, закупени от фермата на БЛРС в Луковит, ще разселят на 10 август ловците от СЛРД „Сокол“ – Шумен. През миналия месец членовете на сдружението разселиха 70 зайчета на възраст около три месеца, а през май на свобода бяха пуснати 25 двойки, като всички женски бяха заплодени. Хората от ловните дружини в Шуменско съобщават, че на няколко места вече са видени малки зайчета.
Председателят на СЛРД „Сокол“ – Шумен Стоян Стоянов е предупредил ловците да следят за бракониери и да отстрелват хищниците в района, за да могат животните да оцелеят и да бъде възстановена популацията на дивия заек в природата. През тази година хората от сдружението ще разселят 220 диви зайци, като цената на едно животно е 140 лева.
На 1 и 2 август в Шуменско ще бъдат пуснати и яребици, които в момента се доотглеждат във волиерата край село Ивански. Птиците са на 70 дни. Всички животни, които шуменските ловци разселват на територията на сдружението са закупени с техни средства. Целта на авджиите е да бъдат възстановени популациите на различни видове, които достигнаха критичен минимум през последните години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПразник на манастира „Св. Пантелеймон” край Велики Преслав
Следваща статияСпад на безработните в областта, 3 597 души са започнали работа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here