дом Общество По-малко социално слаби в община Хитрино с право на хранителни пакети

По-малко социално слаби в община Хитрино с право на хранителни пакети

0
ДЯЛ

По-малко социално слаби в община Хитрино са включени в списъците на БЧК за получаване на хранителни пакети.
„Прави впечатление, че потребители на услугата от години, сега ги няма в списъците. Не е ясна причината“, заяви за 24shumen.com Неждет Мурад, председател на организацията на БЧК в Хитрино.
Според него най-вероятно те са участвали в сделка за прехвърляне на имоти или са се замогнали от някакви продажби. А може и да имат доходи, повече от необходимата база за получаване на храни.
Когато лишените попитали защо са отхвърлени, отговорът бил да отидат в социалната служба и да проверят защо ги няма.
Помощите са от Европейския социален фонд. Право да получават хранителни пакети имат социално слаби граждани, майки с месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, семейства, подпомогнати за първокласници, хора с над 90% увреждане или ниски доходи от пенсия. А също и родители, отглеждащи деца с трайни увреждания.
652 нуждаещи са включени тази година в списъците на БЧК.
В пакетите са включени олио, ориз, спагети, варива и консерви.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските пенсионери в готовност за нови протести
Следваща статияПроекти за повече от 20 млн. лева са стартирали в областта през 2019 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here