дом Общество Полицейски служители „очи в очи“ с болките и проблемите на жители на...

Полицейски служители „очи в очи“ с болките и проблемите на жители на населени места

0
ДЯЛ

От местните полицейските служители очакваха да чуят има ли и какви са нерешените им проблеми

Служители на криминална, охранителна и икономическа полиция продължават обиколките по населените места в областта за среща с местните жители.
Първото от петте посетени села вчера беше село Преселка.Там местните съобщиха за кражба от преди два дни от къща, в която „апаш“ направил отвор в стената и откраднал две одеяла и около 25 метра ел.проводник. Произшествието било посетено веднага от полицейски служители и е започнала работа по установяване на извършителя. Жители се оплакаха и от затруднен достъп до обществения транспорт. В село Беджене, в което постоянните жители са едва седем, полицаите се срещнаха с Елена Картут, която от шест години живее в селото. „Въпреки, че сме малко в селото животът е спокоен и към момента нямаме за какво да се оплачем. Имахме преди време проблеми с жители от съседно населено място, които идваха, чупиха клони на овошки, на орехи , на липи. Казахме на кварталния полицай и всичко се реши веднага. И сега, ако има нещо веднага му звъним на мобилния телефон и идва“, обясни Елена Каркут.
Тя е от Москва, живяла е 20 години в Алжир. Искали с мъжа й да си купят къща в Италия, но попаднала на обява за продажба на къщи в България. Агенция ѝ предложила къща в Добричко, но не харесала мястото. Тук, в Беджене дошла преди 6 години, купили си къща и казва, че това е най-хубавото място, на което е живяла някога.
Кметът на село Мировци Валентин Кръстев по време на срещата с мобилната група сподели, че липсата на пътна маркировка и знаци ги тревожи. Имаме детска градина, училище. В непосредствена близост са до главния път и се притесняваме, когато след занимания децата тръгнат към центъра. Няма обозначени места за пресичане, които да заострят вниманието на шофьорите, разказа Кръстев. Сподели, че преди време е имало няколко сигнала от жители в селото, които му разказали, че са се опитвали да ги мамят по телефона. Полицейски служители оставиха брошури със съвети за предпазване от телефонни измами, които ще бъдат раздадени на жители.
В селата Златна нива и Върбяне кметовете и местните жители не са споделяли за нерешени проблеми. Мобилните групи продължават да патрулират в отдалечените и малки населени места по утвърден от директора график. При обходите се обръща специално внимание на самотните и възрастни хора. При разговори с тях им се заостря вниманието да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци в имотите им, обяснява им се и как да действат ако ги атакуват телефонните измамници.
На водещата снимка: Елена Каркут в разговор с полицейски служители
Снимка2: Кметът на село Мировци Валентин Кръстев и служител на ОДМВР-Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтнето предимство „прати“ мотоциклетист в болница
Следваща статияДеца от Велики Преслав търсят артефакти по образователна програма в музея

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here