дом Криминале Пожар унищожи зърнокомбайн и 3 тона зърно, газова бутилка подпали къща

Пожар унищожи зърнокомбайн и 3 тона зърно, газова бутилка подпали къща

0
ДЯЛ

На пет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Погасени са три пожара в сухи треви в село Салманово, село Дибич и село Тимарево, които са без материални загуби. Загасен е и пожар в контейнер за смет на ул. “Цар Освободител“ в Шумен. Екип е оказал съдействие при обезопасяване на лек автомобил след катастрофа на околовръстен път.
В събота е погасен пожар в сухи треви на ул.“Лозенград“ в Шумен, който е без материални загуби.
В 17.27 часа на 11 юли е получено съобщение за пожар в комбайн по време на жътва между селата Борци и Ясенково. Към мястото на произшествието бил насочен екип на РСПБЗН- Шумен. Огнеборците установили, че пламъците тръгнали от двигателя, като се предполага, че причината е техническа неизправност. Пламъците са погасени с 7 тона вода. Унищожен е зърнокомбайна и 3 тона зърно. Спасени са 10 декара с посеви.
В 19.41 часа е приет сигнал за пожар в коридор на къща в село Ново Янково. Към ул.“Васил Левски“ бил насочен екип, който след пристигане на място установил, че пламъците тръгнали от неизправна туристическа газова бутилка. Опушени са около 40 кв.м. стени, унищожени са мебели и туристическата бутилка. Пожарът бил загасен с помощта на 150 л. вода. Къщата е спасена от опожаряване.
Малко след 01.40 часа на 12 юли е приет сигнал за паднало дърво до село Мараш. На място бил пратен екип, който нарязал и отстранил дървото.
В петък по обяд в дежурната част на РСПБЗН- Шумен е приет сигнал за пожар в сухи треви и храсти в село Мадара. На ул. “Обиколна“ бил пратен екип, който установил, че пожарът тръгнал след като били запалени отпадъци от неизвестен извършител. Пламъците били на площ от около 10 000 кв. м. Погасени с помощта на 3 тона вода.
На 10 юли в 17.49 часа е получено съобщение за пожар в сухи треви и храсти е землището на село Друмево. Към мястото на инцидента е насочен екип на РСПБЗН- Шумен. Пламъците били на голяма площ, помощ в гасенето на огъня са оказали още два екипа от шуменската пожарна и 8 служители на Горско стопанство. Пожарът обхванал площ от около 45 000 кв. м. Погасен е с 3 тона вода. Не са допуснати материални загуби.
Пожар в сухи треви възникнал в двор на къща в село Браничево. Пламъците тръгнали по обяд когато 55-годишният собственик на имота варил буркани. Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожара. Погасен е с 3 тона вода. Не са допуснати материални загуби. Спасени от опожаряване са две къщи.
Ремарке на трактор е унищожено при пожар, който възникнал в следобедните часове на 10 юли. Предполага се, че пламъците са тръгнали от искра на ауспух в трактор, който превозвал слама от землището в село Гусла. Унищожени са 100 бали слама, Пожарът бил загасен от два противопожарни екипа на РСПБЗН- Каолиново с помощта на 7 тона вода. Спасен от опожаряване е трактор „Булгар“ с шуменска регистрация.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНово споразумение за сътрудничество се подписа между Шумен и Херсон
Следваща статияНадрусан шофьор подкара кола в Нови пазар, друг е с отнет автомобил, въртял волана пиян

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here