дом Политика Петък, 13-и: Доган определя кандидат-кметовете от ДПС в областта

Петък, 13-и: Доган определя кандидат-кметовете от ДПС в областта

0
ДЯЛ

В присъствието на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и централното ръководство на партията в петък, 13-и септември, ще бъдат препитани номинираните за кметове и общински съветници за Шуменска област. Изслушването ще бъде в личната резиденция на лидера, популярна като Сараите, научи 24shumen.com от партийни източници. Групата от Шумен ще застане пред Доган преди изпита на Кърджалийска област. Тук кандидатите ще представят своята визия и приоритети за развитието на общините. И от представянето зависи кой ще бъде одобрен и кой – не.
Както 24shumen.com писа, в 9 общини Движението ще издигне кметове, с изключение на Смядово.
С най-много номинации е областният център Шумен, а кандидати са общинският председател на Движението Гюнай Тефиков, общинският лидер на младежката организация Мелин Осман, съветниците адвокат Метин Джамбазов и Сунай Садък.
Трима са предложените за Каолиново – сегашният кмет Нида Ахмедов, областният председател на младежката организация Сали Бейхан и лидерът на ДПС Каолиново Недрет Халил.
За Венец кандидатът е без конкуренция – Илтер Бейзат, бизнесмен.
Във Вълнари също е издигната една кандидатура – Недрет Ибрям, бивш кмет на Вълнари.
Двама са номинирани за Хитрино – бившият лидер на местната структура Севджан Акиф и Белгин Бакиев.
Без никаква конкуренция във Върбица е и настоящият градоначалник Мердин Байрям, който ще влезе в предизборната битка за трети мандат.
Ново лице е издигнато във Велики Преслав Христо Кюркчиев – бизнесмен. Но дали той ще бъде или ще има изненада ще реши окончателно почетният лидер. Не е тайна, че друг кандидат на ДПС – Мустаджан Шабан в тази община се е представял блестящо на изборите през годините, достигал е до балотаж и минимален брой гласове не му достигнаха да управлява старата столица.
Задачата, която си поставя ДПС на тези избори не е лека – да си върне общините Никола Козлево и Хитрино. Тук коалиция БЗНС – ДОСТ заложи на бившия депесар – досегашния кмет Нуридин Исмаил.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец преспа в ареста за притежание на марихуана
Следваща статия18 души са загинали и 101 са били ранени при 100 тежки катастрофи в областта през 2018-та

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here