дом Общество Педофили дебнат деца, ползващи опасно мобилно приложение

Педофили дебнат деца, ползващи опасно мобилно приложение

0
ДЯЛ

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата у нас, предупреждават специалисти. Вече са подадени два сигнала за посегателство срещу 14-годишни момичета. Приложението привлича потребителите с възможността да пишат помежду си, като останат анонимни.
Приложението се казва „Телоним“, а създателите му го рекламират като „най-искреното място в интернет“, на което можеш да пишеш всичко, без да казвай кой си и без да оставяш следи към себе си, съобщава БНТ.
„Когато ти си анонимен и контактуваш с анонимен – не знаеш кой стои от другата страна. Наистина през това приложение за съжаление много педофили търсят контакт с децата“, казва Антоанета Василева от Асоциация „Родители“. И съветва децата да се свалят това приложение.
Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет пък е категоричен, че разговорите между деца и родители на тема „Какво правиш в интернет, какви приложения ползваш, кое ти е интересно“ е изключително важен и ценен. Разказва за случай, когато педофил се свързал с 14-годишно момиче и започнал да го обработва. Опитите да се открие човека общо взето ударили на камък, тъй като той даже не се беше регистрирал в приложението и връзката била абсолютно анонимна.
Така звучи едно предотвратено престъпление. С почти щастлив край. Почти, защото заловен все пак няма.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочитаме паметта на Св. Харалампий и Св. мъченица Валентина
Следваща статияБез обедна почивка до края на данъчната кампания ще работят офисите на НАП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here