дом Прогноза за времето Очаква ни топла седмица с летни температури

Очаква ни топла седмица с летни температури

0
ДЯЛ

Днес ще бъде предимно слънчево, над Западна България с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове на отделни места в котловините и около водните басейни ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър.
Максималните температури в днешния ден ще са предимно между 23° и 28°. В Шуменска област ще грее слънце и температурите през следващите три дни няма да падат под 23°.
Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са още по-високи – в по-голямата част от страната максималните – между 24° и 29°, минимални – между 10° и 15°, в Предбалкана – до 18°-19°.
В сряда ще бъде предимно слънчево, дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. Ще бъде истински лято и в Шуменско, живакът в термометрите се очаква да скочи до 27-28°.
През следващите дни до събота, с обръщане на вятъра от изток, облачността отново ще се увеличи, но не се очакват валежи. Температурите, главно в Източна България, ще се нормализират, а в Западна ще се задържат по-високи от обичайните за периода.
В неделя със североизточен вятър ще прониква хладен въздух и на отделни места по Черноморието и в планините ще превали слабо.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСУ „Йоан Екзарх Български“ ще представи историята на своята сграда
Следваща статияВандали потрошиха паметна плоча в Хитрино

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here