дом Култура Отмениха студентския литературен конкурс „Боян Пенев“

Отмениха студентския литературен конкурс „Боян Пенев“

0
ДЯЛ

Заради извънредното положение тази година се отлага провеждането на националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев“, съобщават от администрацията на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, организатор на събитието.
По този повод доц. Юрий Проданов, куратор на конкурса отправи обръщение към участниците в най-старата литературна надпревара в България. Той припомня, че през 97 година също заради кризисна ситуация не е провеждан конкурс.
„Наясно сме, че със съдействието на новите технологии можехме безпроблемно да осигурим организацията, вашето участие, журирането, класирането и награждаването на най-достойните сред вас. Така обаче щяхме да пренебрегнем едно от най-важните условия в случването на това уникално литературно събитие задължителното физическо присъствие на всеки един от участниците“, пише доц. Проданов. За нас организаторите традициите трябва да са онова, което са, обобщава той.
Според него неповторимата атмосфера на живото общуване, литературните четения пред публика, майсторските класове сред красивата природа на Шумен и околностите трябва задължително да се изживеят. Литературата е споделено изживяване.
Той е убеден, че тази неочаквана пауза ще допринесе за успешни бъдещи литературни начинания. Още повече, че следващата година е юбилейна за Шуменския университет. И всички изяви през нея ще бъдат посветени на 50-годишнината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКНСБ Шумен: Трудът е в основата на човешкото достойнство! Честит 1 май!
Следваща статияКрай на маските на открити обществени места

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here