дом Общество РИОСВ- Шумен отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците с открит урок

РИОСВ- Шумен отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците с открит урок

0
ДЯЛ

РИОСВ- Шумен отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците с открит урок в ОУ „Димитър Благоев“. Тази година тематичния фокус по време на седмицата е предотвратяването на опасните отпадъци. Експертите обясниха за управлението на опасните отпадъци в домакинствата – съхранение, рециклиране и познаването им в бита. Пред учениците беше представена презентация за правилното разпознаване и етикиране на опасните отпадъци. С петокласниците бяха коментирани правилното рециклиране и управление на отпадъците.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) е инициатива за популяризиране на действията за повишаване на осведомеността относно устойчивото управление на ресурсите и отпадъците в рамките на една седмица. Кампанията насърчава държавни и неправителствени организации, учебни заведения, фирми и обществеността да се включат в кампании, дни за почистване и дейности, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата. Обхващат се три основни теми- намаляването на отпадъците, повторната употреба на продукти и рециклирането на материали. За 2018г. тематичният фокус по време на ЕСНО ще бъде „Предотвратяване на опасните отпадъци“. Те създават по-голям риск за нашето здраве и нашата околна среда в сравнение с другите видове отпадъци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия9 кандидат-директори на шуменски школа са допуснати до писмен изпит за длъжността
Следваща статияАлеята на писателите се обогати с паметници на четирима творци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here