дом Общество Осветиха тържествено реновирания полицейски участък в Каспичан

Осветиха тържествено реновирания полицейски участък в Каспичан

0
ДЯЛ

Днес тържествено бе осветен реновираният полицейски участък в град Каспичан. Условията на работните места на полицейските служители са подобрени, а инициативата е на кмета на общината Милена Недева. На освещаването освен градоначалникът и екипът й присъстваха директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим, началникът на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов и началникът на полицейския участък в град Каспичан ст. инсп. Васил Василев.
„Поднасям своите благодарности към г-жа Милена Недева. Общината помогна с подобряване на условията на труд на нашите служители. Нашата основна цел е да върнем доверието на гражданите в нас. Вярвам, че когато жителите на общината потърсят съдействие от полицията за решаване на техен проблем ще се чувстват по-комфортно и спокойно в обновените помещения на участъка“, каза директорът на ОДМВР- Шумен.
„Ремонтът на участъка е на стойност 40 800 лева и е извършен със средства на общинския бюджет. Радвам се, че осигурихме нормална среда на работещите полицейски служители в участъка. Благодаря на ръководството на областната дирекция за работата им и за обезпечаване на всички събитие в общината, които са както с национален, така и с международен характер“, каза при освещаването кметът Милена Недева.
Участък Каспичан към Районно управление – Нови пазар обслужва територията, в която се намират 9 населени места с население от около 7 000 жители. През 2018 година на територията, обслужвана полицейския участък в града са регистрирани 132 криминални престъпления, разкрити са 72 от тях. Полицейските служителите са работили по 181 заявителски материала. Разкрити са 60,5 % от тях.
В град Каспичан през 2018 година са регистрирани 65 криминални престъпления, от които 33 са разкрити. Цифрите за предходната 2017 година са съответно 57 и 32.
В Плиска са регистрирани 12 престъпления през 2018-та, разкрити са 5. През 2017 година от 14 регистрирани престъпления, 9 са разкрити.
Престъпления са регистрирани и разкрити и в селата Каспичан, Върбяне, Марково, Косово, Кюлевча, Могила, Златна нива.
Общата цифра на престъпленията през изминалата 2018 г. е 132 разкрити са 72 от тях. През предходната 2017-а са били 132, от които 80 са разкрити.
Анализът сочи, че се запазва броят на регистрираните криминални престъпления на територията на Община Каспичан. Забелязва се значителен спад на регистрираните престъпления в сравнение с миналата година в село Косово, както и спад в броя на престъпленията в населените места Плиска и селата Кюлевча и Марково.
През второто шестмесечие на 2018 г. е регистрирано тежко криминално престъпление – четворно убийство в град Каспичан, което е разкрито.
Регистрираните кражби са 60, като от тях една е взломна – от необитаван частен дом в кв. “Калугерица” на град Каспичан е извършена кражба на печка, на твърдо гориво. Квартирните кражби са 5 , а кражби на части и вещи от моторни превозни средства няма. Няма регистрирани джебчийски кражби. Преобладават кражбите на лично и обществено имущество имущество в град Каспичан, които са 24. Разкрити са 11. В село Каспичан са регистрирани 15 кражби, разкрити са 10. В село Могила от регистрираните 6 са разкрити 5.
Кражбите се извършват основно през светлата част на денонощието, като се забелязва ръст на извършените посегателства от извършители на възраст от 14 до 18 години и такива под 14 год. Прониква се предимно в домове, които са неукрепени или не добре укрепени в крайните квартали на градовете и крайните улици в селата, неосветени през нощта и при отсъствие на собственик.
Няма неразкрити тежки криминални престъпления. През 2018 година на територията на общината са регистрирани 32 пътнотранспортни произшествия, от тях 4 са тежки. Загинали в катастрофи няма, ранените са четирима. През 2018 година за различни констатирани нарушения са наложени 367 глоби с фиш и са съставени 257 акта за установени административни нарушения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзстановяват конкурса за красота „Мис и Мистър Шуменски университет“
Следваща статияКрай на пушенето на наргилета на обществени места

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here