дом Прогноза за времето Оранжев код! Снежната покривка в Шуменско ще достигне над 20 см, очакват...

Оранжев код! Снежната покривка в Шуменско ще достигне над 20 см, очакват се и виелици

0
ДЯЛ

Оранжев код за обилни снеговалежи и виелици е обявен за понеделник в Шуменска област.
В равнинните части на областта ще има умерени, в планинските райони и силни снеговалежи. Ще се образува снежна покривка за равнинната част 10-20 см, в планинските райони – около 30 см. В комбинация със силния североизточен вятър, със средна скорост 15-20 м/с ще има виелици и навявания.
В Шуменско ще бъде студено с отрицателни дневни температури до минус 9 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.
Оранжев код е обявен в още 25 области в страната. В две области пък – Кърджалийска и Смолянска е обявен червен код за обилни снеговалежи. Там се очаква да се натрупа снежна покривка около 40 см.
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите в цялата страна да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Снимки: НИМХ-БАН
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС пролетен концерт и мартенски базар деца събират пари за онкоболни
Следваща статияЗа раздялата, скайпа, самотните родители и още по-самотните деца в Царев брод

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here