дом Общество ОДМВР – Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „Видими на пътя“

ОДМВР – Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „Видими на пътя“

0
ДЯЛ

Първокласници от СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен бяха първите, които получиха светлоотразителни аксесоари – жилетки с надпис „Видими на пътя“. Целта на инициативата е да заостри вниманието на водачите в региона и да бъдат по –бдителни и внимателни, когато видят деца до и край пътното платно. Поставени на раниците или дрехите светлоотразителните жилетки ще увеличат разстоянието, от което децата могат да бъдат забелязани на тъмно и на недобре осветени места.
Всички ученици, които прекрачват за първи път училищния праг ще получат светлоотразителен аксесоар. От началото на годината до момента няма загинали деца в пътни инциденти. Ранени през първите седем месеца на годината са 13 деца на възраст до 17 години. Надяваме се в бъдеще да няма инциденти с деца на пътя, заяви директорът на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим.
Напомняме на родителите да покажат на своите деца най-безопасния и кратък маршрут от дома до училище и обратно. Учениците да не забравят, че могат да пресичат само на зелена светлина на светофара, да се движат по тротоарите, а не по пътното платно заради собствената си безопасност.
Инициативата „Видими на пътя“ е осъществена с финансовата подкрепа на фирма Алкомет АД.
Спокойната среда на живот е от изключително важно значение за всички жители на Шумен. Подкрепихме инициативата на областната дирекция на полицията, защото здравето и безопасността на децата са грижа на всички нас, обясни Мая Блъскова ПР мениджър на Алкомет АД.
Полицейски служители от областната дирекция ще изнесат кратки беседи по пътна безопасност в училищата в града, по време на които всички първокласници ще получат своя подарък.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия67-годишен блъсна каруца, прати мъж и жена в болница
Следваща статия714 първокласници в община Шумен прекрачват днес училищния праг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here