дом Криминале Огнеборците се отзоваха на 9 сигнала за произшествия (видео)

Огнеборците се отзоваха на 9 сигнала за произшествия (видео)

0
ДЯЛ

През последните 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на девет сигнала за инциденти, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.
В 13:43 часа в дежурната част на РСПБЗН- Шумен е съобщено за пожар на 354 км на АМ „Хемус“ посока от Варна към София. Към мястото на инцидента бил насочен екип от шуменската пожарна. На място пожарникарите установили че горят бали с фураж. На помощ в гасенето пристигнали екипи от РСПБЗН- Велики Преслав и РСПБЗН- Нови пазар. 16 огнеборци се борили с огнената стихия, в която били унищожени 50 тона фураж. Пламъците обхванали площ от около 80 000 кв.м. Поради гъстия дим била ограничена видимостта на магистралата, поради което на място бил пратен полицейски екип, който да регулира движението в участъка. Огнеборците погасили пожара с 32 тона вода. Спасени от опожаряване са 50 декара слънчоглед и 60 декара фуражна царевица. Причина за възникване на пожара- небрежност при боравене с открит огън от неизвестен.
В 11:44 часа вчера е прието съобщение за пожар в сухи треви на ул. “Северна“ в Шумен. Към адреса бил насочен екип, който заварил да горят сухи треви близо до пътното платно. Пламъците са погасени с 1500 л. вода, пожарът е без материални загуби.
В 12:49 часа е приет сигнал, че в землището на село Байково горят сухи треви. Екип на РСПБЗН- Шумен бил пратен на място, Пламъците били на голяма площ, но са погасени бързо и не е допуснато разпространението им. За гасенето на пожара огнеборците ползвали 3 тона вода.
Погасен е пожар в контейнер за смет на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен, който е без материални загуби. Ликвидиран е пожар в сухи треви и храсти до летището в село Градище и в село Методиево. Пожарите са без материални щети.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравителството обеща 82,5 милиона лева подкрепа за сектор „Животновъдство“
Следваща статияАгресивна жена нападна медицинска сестра в шуменската болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here