дом Общество Общински съветници искат Военното училище да се превърне в място за спорт...

Общински съветници искат Военното училище да се превърне в място за спорт и отдих

3
ДЯЛ

Съветниците Пламен Петков, Валентин Велев и Васил Христов от групата на „АБВ-НС“ внесоха искане в Общинския съвет, с което се заявява желанието им държавата да прехвърли имотите на Военното училище на Община Шумен. Според вносителите спорните имоти не са необходими за военни цели и част от терена на бившето Военно училище ще даде възможност за решаване на важни градоустройствени проблеми на града като изграждане на подход и улица, свързваща север-изток, от бул.“Славянски“ до ул.“Съединение“.
„По мнението на специалисти теренът позволява изграждането на многоетажен надземен, както и/или подземен паркинг, което може да се реализира успешно чрез концесия. Не на последно място ще се даде възможност всички зали, съоръжения и терени да се ползват за спорт и отдих от шуменци“, обясняват в докладната си общинските съветници. Ако тя бъде приета на предстоящата общинска сесия, искането ще бъде задвижено до Министерския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочетният гражданин на Шумен акад. Дамян Дамянов е лекар на годината
Следваща статияСобственикът на наркооранжерията в Кочово получи 2 години затвор и парична глоба

3 КОМЕНТАРИ

  1. Кое му е умното, малоумници?? Не се наядоха тези крадци!!! “ Подземен паркинг“..?!??? Щото Шумен си няма подземен гигантски хамбар, който така се руши!!! Цялата борба е да се открадне още нещо държавно и те да могат да смучат от построеното с военни средства имоти!!!

  2. Я ходете за гъби на платото! Дали ако факултет „А, ПВО и КИС“ беше в покрайнините на града щеше да е такава апетитна хапка? Айде моля ви се.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here