дом Други Община Шумен е готова да приеме командировани медици

Община Шумен е готова да приеме командировани медици

0
ДЯЛ

Община Шумен е дала необходимата информация относно възможността за настаняване на командировани лекари. Това съобщи за 24shumen.com д-р Светлана Маркова, зам.-кмет по Социална политика и здравеопазване. Тя декларира, че ако има медици, които бъдат изпратени в Шумен, Общината ще осигури необходимите за тях жилища. Досега обаче нито един лекар не е заявил желание да дойде в областния град, каза още д-р Маркова.
Търсенето на медицински кадри за Шуменската болница не е спирало, но няма сериозен отклик от медицински специалисти. Без отговор са останали и отправените преди време запитвания към ВМА и Военноморска болница.
За обезпечаване на медицински кадри за болниците, в които има дефицит на специалисти, работят съвместно Министерството на здравеопазването (МЗ) и Националното сдружение на общините в Република България. Общините трябва да осигурят жилища за медиците, а здравното министерство – средства за заплащането им.
64 общини вече са завили готовност да предоставят жилища за медицински специалисти, а МЗ смята да осигури 3 000 лв. заплата за млад лекар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМярката 60/40 се удължава до септември догодина
Следваща статияНад 200 деца в община Нови пазар рисуваха Коледа и Нова година, наградиха най-добрите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here