дом Общество Община Шумен в подкрепа на регионалните фермери и земеделски производители

Община Шумен в подкрепа на регионалните фермери и земеделски производители

0
ДЯЛ

Община Шумен се включва в инициативата на Министерството на земеделието, храните и горите в подкрепа на фермери и земеделски производители и ще купува месо и пресни зеленчуци от местни производители. От администрацията призовават гражданите и бизнеса в Шумен също да се присъединят към инициативата.
В началото на седмицата от Министерството обявиха, че е създадена нова възможност за осъществяване на връзка между производители и потребители. Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изготви списъци с български производители и преработвателни предприятия, които извършват онлайн търговия. В тях са включени и шуменски производители. Инициативата има за цел да улесни потребителите, като се дава възможност за директна доставка на пресни български продукти до адрес.
В списъка са събрани координатите на производители, регистрирани по Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход. Те произвеждат мляко и млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, извара и масло), яйца, мед и обект за преработка на птиче, телешко и свинско месо.
Преработвателите, включени в списъка, обработват основни суровини от животински произход – кланици, месопреработватели, млекопреработватели и пакетажни за яйца.
Третата група производители предлагат плодове и зеленчуци, както и посевен и посадъчен материал. Всички селскостопански производители и преработватели, които вече са включени в списъка имат изискуемите регистрации по Закона за храните (ЗХ), където е приложимо – по Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД) и Закона за защита на растенията (ЗЗР).

Списък на ЖО, които ще извършват клане на агнета:

1. Георги Радославов, тел.: 0896826187, гр. Шумен, местност „Чеирдере“
2. Еждан Шабан, тел.: 0877774493, с. Златна нива, общ. Каспичан, местност „Алчак“
3. „Айсам“ ЕООД – Самет Басри, тел.: 0888860856, с.Трем, общ. Хитрино, стопански двор

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия400 пакета с хранителни продукти дари шуменска фирма за хора в нужда
Следваща статияКолко сме останали? НСИ започва пробно електронно преброяване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here