дом Общество Община Каспичан набира доброволци за Доброволното формирование

Община Каспичан набира доброволци за Доброволното формирование

0
ДЯЛ

Община Каспичан, град Каспичан открива процедура за набиране на доброволци за Доброволното формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях на територията на общината. Това съобщиха от Община Каспичан. Заявление и формуляр за кандидатстване, са публикувани на сайта на Общината. Желаещите кандидати подават документите в Информационния център в Община Каспичан, град Каспичан, ул. „Мадарски конник” № 91, по образец, в срок до 29 септември.
Изискват се:
– заявление – по образец;
– формуляр за кандидатстване;
– медицинско удостоверение, доказващо, че лицето е клинично здраво;
– справка от психодиспансер, че лицето не се води на отчет;
– свидетелство за съдимост;
– диплома за завършено образование;
– писмено съгласие на работодателя за заетите по трудово или служебно правоотношение;
– декларация за съгласие за обработка на лични данни;
– други дипломи или свидетелства за курсове и подготовки, доказващи допълнителните умения на кандидата (заварчик, оксиженист, рязане с моторен трион, умения за работа с височинна екипировка, медицинско образование и др.).
Доброволците трябва да са навършили 18 години, да имат средно образование, да са клинично здрави, което се доказва с медицинско свидетелство, да са психически здрави, което се доказва със справка от психо диспансера в град Шумен, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако не са реабилитирани. „Доброволец” може да бъде всяко лице, независимо от трудовото или служебното му правоотношение.
С одобрения доброволец се сключва договор, осигурява се обучение и екипировка, застрахова срещу злополука, осигуровка за всички социални рискове. Доброволецът не е длъжен да изпълнява задълженията си в случаите, когато той или членове на неговото домакинство са непосредствено засегнати от бедствия, като своевременно уведоми кмета на общината.
Възнагражденията на доброволците се определят съобразно извършените дейности, както следва:
– 100% от минималната часова работна заплата за страната – за обучение с продължителност до 10 дни, пропорционално на часовете на обучението;
– 200% от минималната часова работна заплата за страната – за изпълнение на
спасителни задачи за защита при бедствия до 20 дни, пропорционално на отработените часове на участие в дейностите.
Доброволното формирование се привлича за работа в района на бедствието след обявено със заповед „бедствено положение” от Кмета на общината, или при предотвратяване, ограничаване и ликвидиране на пожари или извънредни ситуации, когато не е обявено бедствено положение.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВръщат старото разписание на автобусните линии между Велики Преслав и Шумен
Следваща статия3 000 светлоотразителни гривни за първолаците в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here