дом Общество Нови санкции: 10 контролни точки и двойна глоба за нарушителите на пътя...

Нови санкции: 10 контролни точки и двойна глоба за нарушителите на пътя по празниците

0
ДЯЛ

Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или малко, ще струва по 10 контролни точки на шофьорите, както и двойна глоба. Това обмислят от МВР, които преди седмица са направили заседания по проблема с безопасността по пътищата. Промените се очаква да влязат до седмица, за да могат да обхванат почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден. Така например ако в почивен ден караме технически неизправно превозно средство, ще губим двойно повече точки, пише „Монитор“. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не носим колан, отново ще следва същото наказание. Говоренето по телефона също ще ни струва десет контролни точки вместо сегашните 4. Ще ни се наложи и да платим двойно по-голям акт. Идеята на промените е да се намалят катастрофите, които стигат своя пик в почивните дни, а загиналите са много повече от тези в делниците.
От Пътна полиция смятат, че новите правила ще имат положителен ефект най вече за недисциплинираните водачи. От МВР планират още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а за да си я получи отново, да трябва да се явява на нов шофьорски изпит. Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките катастрофи, които в повечето случаи са челни и почти всеки път има загинали при тях.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрипът нахлува през следващите седмици
Следваща статияЧелен удар край Дибишкия язовир, има ранен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here