дом Общество Нови пазар с алтернативен източник за питейна вода (видео)

Нови пазар с алтернативен източник за питейна вода (видео)

0
ДЯЛ

Алтернативният източник за питейна вода на Нови пазар заработи в последните дни на месец август.
Подробна информация получихме след срещата с Михаил Маринов, енергетик от ВиК дружеството на район Нови пазар и Милен Янков, кмет на село Жилино.
Настоящият източник, с който се обезпечават нуждите на Нови пазар е с дебит 15 литра в секунда.
Дълбокият сондаж „Жилино 1“ се намира на два километра от селото и е с дебит 30 литра в секунда.
Сондажът не е нов, но не е бил ползван години наред.
С цел изпитателни нужди на изграждащият се газопровод „Балкански поток“ е сключен договор с фирма „СПК ЗАПАД“ ЕООД за възстановяване, модернизиране и експлоатирането му.
Фирмата е направила необходимите подобрения и е започнала хидравлични изпитвания на газовото трасе.
След приключването им сондажът ще се ползва изцяло за питейните нужди на община Нови пазар.
Всичко това се случи благодарение на адекватната и настоятелна намеса от страна на кмета Георгиев. Бързо променящият се климат с по – сухи, горещи и безводни години създават огромни проблеми с недостига на питейна вода за редица населени места в регионален и национален мащаб. Реализираният проект от страна на Община Нови пазар в лицето на Георги Георгиев и изпълнителите на „Балкански поток“ ни дава сигурност и стабилност в това отношение. В едно изречение можем да заключим, че Нови пазар е обезпечен с питейна вода за години напред.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВижте решенията от днешното заседание на Министерския съвет
Следваща статияШумен ще отбележи тържествено Деня на Съединението

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here