дом Наблюдател „Ничия земя”: Хитрино няма да надхитри истината

„Ничия земя”: Хитрино няма да надхитри истината

0
ДЯЛ

Точно в 5.37 ч. на 10 декември 2016 г. товарен влак, превозващ пропан-бутан и пропилен, дерайлира при навлизане в гара Хитрино, Шуменско. Следва теч от два вагона, който предизвиква взрив и пожар. Ударната вълна разрушава околните сгради, затрупвайки част от жителите на Хитрино под руините на собствените им домове. Седем загиват, десетки са тежко ранени, а селото е неузнаваемо. Трагедията в Хитрино е безпрецедентна за България. Още преди пожарите да са овладени напълно, за рекордно кратък срок са събрани 2 077 000 лева, а държавата и социалното министерство отпускат по 5 млн. лева за справяне с щетите и подпомагане на пострадалите хора, припомня Нова тв.
В “Ничия земя” в събота вечерта репортерът Елена Чопакова показа Хитрино след взрива – едно разделено село, в което на пръв поглед не можеш да отсееш обикновената човешка алчност и завист от виковете за справедливост и помощ. Дали има злоупотреби или не – тепърва ще се доказва. Каквито и да са резултатите от проверките обаче съмнението вече има адресна регистрация в Община Хитрино, твърдо решено да се установи за дълго там…
„Две години след взрива там още тлеят пожари, но не в сградите, а в душите на хората. На огъня някои се топлят, но други ще се опарят. Добросъседството е напукано като къщите. Мостовете като че ли са вече изгорели. Разделеното Хитрино е като че ли по-грозно от взривеното. Някъде там в отломките на доверието между хората се крие истината. А Темида е сляпа. Надяваме се, да не е и глуха. Но дори Хитрино да надхитри правосъдието, няма да надхитри истината”, споделя Елена Чопакова.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВърнахме стрелките с 60 минути, вече е астрономическото часово време
Следваща статияБезплатни гинекологични прегледи в Шуменско под егидата на д-р Нигяр Джафер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here