дом Общество На „Шуменско плато“ всичко е спокойно, няма вандалщини и пожари

На „Шуменско плато“ всичко е спокойно, няма вандалщини и пожари

0
ДЯЛ

Няма регистрирани пожари на територията на Природен парк „Шуменско плато“ през това лято. Служителите на парка обходиха местата, където е разрешено паленето на огън и не установиха разрушаване на регламентираните огнища. На територията има 11 заслона за отдих. Състоянието на туристическата инфраструктура там – пейки, маси и огнища е добро, показа още проверката. През миналата година бяха ремонтирани 8 от заслоните заради вандалски прояви, но тази година не са установени разрушени съоръжения. От администрацията припомнят, че повечето от местата за пикник в Природния парк са „осиновени“ от водещи фирми и организации от Шумен и техните служители се грижат за поддръжката. В дейностите се включват и доброволци.
На територията на Парка има предупредителни табели, че е забранено паленето на нерегламентирани места. Обикновено инцидентите възникват при неправилно боравене с открит огън. Пример за това е пожарът в местността „Мечката“ през 2017 година когато изгоряха около 3 дка борова гора.
Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие предвиждат специални уроци за деца в рамките на летните занимания, които двете институции организират. Инициативата се нарича „Лято без пожари“ и в нея ще се включат служители от горски стопанства и огнеборци от РСПБЗН Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинският съвет ще гласува одобрените 29 кандидати за съдебни заседатели
Следваща статияКъсо съединение предизвика пожар в животновъдна постройка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here