дом Култура Наши малчугани ще се запознаят с унгарския Дядо Коледа

Наши малчугани ще се запознаят с унгарския Дядо Коледа

0
ДЯЛ

В петък от 10.30 часа, в къща музей „Лайош Кошут“ пред деца от подготвителната група от НУ „Илия Р. Блъсков“ ще бъде представена традицията, свързана с Микулаш – унгарският Дядо Коледа. Това съобщиха от културния институт в града.
Денят на Микулаш – 6 декември, е един от най-специалните за децата в Унгария – той пристига и оставя малки подаръчета в ботушите на послушните, а за непослушните – наръч с пръчки, който да им напомня да бъдат по-добри през следващата година. След като изслушат неговата история, малките гости на музея ще могат да изработят свой Микулаш от хартия.
Друг елемент от унгарската празнична подготовка ще бъде показан на 10 декември от 11.30 часа. Третокласници от II ОУ „Д-р Петър Берон“ ще се запознаят с историята и значението на традиционните меденки, използвани и за украса на коледната елха. Своите знания и умения децата ще приложат в декорацията на специално изпечени сладки по стара унгарска рецепта.
На 6 и 10 декември входът за деца в къща музей „Лайош Кошут“ ще бъде свободен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменски криминалисти арестуваха опасен рецидивист, извършител на грабежи (снимки)
Следваща статияНеврохирургът доц. Зафер Токташ консултира безплатно във Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here